tisdag 22 januari 2008

grovköket klart!

I helgen blev det en del att göra. Det var sista helgen innan det var dags att gå från pappaledighet till arbete. I helgen var det alltså full rulle för att färdigställa alla ombyggnationer i garderober, klädkammaren och grovkök.

I detta inlägg tänkte jag behandla grovköket.

Som vi nämnt tidigare så hade vi från början torktummlaren placerad ovan på tvättmaskinen. Tätt intill detta torn stod sedan torkskåpet. På andra sidan av grovköket står städskåp och en garderob. Alltså INGEN avställningsyta någonstans. Största behovet för en arbetsyta ar man ju definitivt då det är tid att vika lite tvätt. Ett måste alltså!

Jag monterade ner tornet med maskinerna och ställde dem bredvid varandra istället. Detta ger en perfekt möjlighet att montera en bänkskiva över maskinerna. Vi köpte en bänkskiva på IKEA. Där kan man köpa bänksivor i olika standardmått och sedan såga till dem. Den fula kanten som blir när man sågar täcker man sedan med en list som levereras med bänkskivan. Nu är bänkskivan monterad och grovköket är nu ett avslutat kapitel. Härligt!

Nu har vi alltså alla maskiner vi behöver, garderob, städskåp, tvättsortering, sopsortering och en fungerande avlastningsyta. Trott allt detta känns grovköket fortfarande stort och luftigt för att vara ett grovkök.

Grovköket är färdigt med avställningsyta.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja arbetsyta i tvättstugan är ett måste. Vi har tänkt göra som ni, köpa bänkskiva (och skåp) på IKEA, och det lät ju väldigt smidigt när man får med en kantlist. Snyggt med vit bänkskiva, jag velar lite mellan svart och vit.

Unknown sa...

Ja en vit skiva passade bäst till övrig inredning samt maskinerna. Den vita färgen ser ju även till att det blir ljusare i rummet. Det resulterar i att det känns större.

Om man valt en svart skiva finns dock fördelen att skit syns mindre tydligt.

Vi blev nöjda :-) Skall dock se till att fixa kabellister till maskinernas kablar. Inte snyggt som det är nu. Syns tydligt på bilden.

Anonym sa...

Hej!

Måste säga att ni har fått det jättefint och erat hus är skitsnyggt.

Jag och min fästman håller på och pratar med dom på myresjöhus nu och vi ska börja bygga snart vi med.

Men det jag undrar över är om det ingår garderob i grovkök/entrén?
Eller ja, vad exakt ingår i grovköket?

MVH Kristina

Unknown sa...

Hej Kristina!

Va kul att ni tycker att vårt hus är fint :-) Det blir man ju alltid glad över att höra!

Om ni skall bygga kan jag bara säga OJ va härligt ni kommer få det när ni väl fått ert hus på plats. Det är verkligen som en dröm som blir verklighet. Var är det ni skall bygga någonstans?

I vårt grovkök ingick två garderober från HTH. Den ena använder vi idag som städskåp och det andra för att hänga jackor och ställa skor i. En vask/tvättbänk i rostfritt ingick även den. Sen tillkommer så klart alla de maskiner man väljer som tvättmaskin, torktummlare mm. Vilka maskiner som ingår beror dock på vad man väljer och känner att man vill betala för. MEN jag måste dock påpeka att om vi haft möjlighet att göra om något så hade det definitivt varit att välja bort ALLA garderober från HTH. Garderoberna är helt enkelt inte värda pengarna utan man hade fått bättre grejer om man handlat garderober på IKEA. Detta gäller framför allt då det gäller när man skall välja inredning i garderoberna. Det finns mycket mer att välja på hos IKEA och då för en bråkdel av priset. HTH är skandaldyrt! Speciellt med tanke på att kvaliten INTE är bättre än hos IKEAs sortiment. Sen får jag väl även säga att ni borde fundera på om ni verkligen vill ha den där rostfria vasken/bänken. Kanske är det bättre att sätta en vask direkt i en bänkskiva om ni ändå tänkt ha en sådan över maskiner eller liknande som avlastningsyta.

Anonym sa...

Hej!

Huset vi ska bygga kommer att ligga i vetlanda, inte så långt ifrån myresjö.
Det är ett par tomter lediga i ett nybyggt område :)
Vart någonstans har ni byggt erat hus?

Okej, men ingår inte allt det i grovköket? Eller i huset, så då betalar man väl inte mer för det?Som vasken och allt det andra? Det är väl inräknat i huskostnaden?

Unknown sa...

Vi har byggt i Kävlinge.

Jo allt ingår kan man ju säga. Men man kan ju välja bort eller lägga till saker som man själv vill så klart. Är det så att man inte vill ha vasken tex så kan man ju välja bort den och välja en annan lösning. Vilka maskiner man får beror sedan också på vilket vitvarupaket man valt. Torkskåp ingår tex inte i standarden. Och om jag inte minnsfel så är det även andra maskiner i standarden än i de andra vitvarupaketen. Det är ju en av fördelarna med Myresjöhus att man faktiskt kan göra en hel del ändringar från standardplanen. Det skall dock tilläggas att man ofta inte får tillbaka hela summan när man väljer bort saker.

Anonym sa...

Hur går det med byggandet?