tisdag 1 januari 2008

fira jul och nyår i nytt hus slår det mesta

Då var både julfirandet och nyårsfirandet tillryggalagt ... och så trevligt det har varit. Julafton med familjen och nyårsafton med goda vänner är alltid härligt men att fira i sitt nya hus slår nog det mesta. Vilket år det har varit, kan det bli bättre ..... ja det kan det säkert. Tanken på sommaren och en förhoppningsvis färdig trädgård var något som passerade i tankarna under nattens nyårsfirande. Bara tanken på att sitta i en hammock med ett glas rött vin i sommarkvällen och känna doften av grillen får mig att genast vilja springa ut och snickra trädäck och rulla gräs. Men men den som väntar på något gott ...



Men än så länge får man nog hålla sig till inomhusprojekten. Montera en bänkskiva i grovköket och inreda garderober och klädkammare står som nästa på listan. Vi har i vårt sovrum en garderob med skjutdörrar klädda med spegelglas. Denna levererades från Lumi och ingick som standard. Garderoben i sig är toppen MEN inredningen är värdelös. Vi har tidigare skrivit om att vi ångrat att vi inte valde bort alla garderober från HTH och nu är det alltså även denna garderob vi inte är helt nöjda med. Suck så mycket pengar man kunde sparat och dessutom fått bättre grejer. Det är verkligen synd att vi missat detta när alla val skulle göras men och andra sidan så är det så mycket man skall tänka på så det är lätt hänt att missa en detalj som denna. Hur som helst så är planen nu att riva ut den metallställning man monterat i garderoben och bygga in två PAX stommar från IKEA. Med dessa nya stommar kommer vi att utnyttja både höjd och bredd bättre än med nuvarande lösning. En annan stor fördel är att det finns mängder med fler valmöjligheter då det gäller vad man vill inreda stommen med. I våran klädkammare som är rätt så stor har vi även där börjat titta på vilka möjligheter som finns. Troligtvis kommer vi att inreda denna med det mycket enkla förvaringssystemet IVAR från IKEA.

Vi kan även passa på att tacka för alla trevliga kommentarer och frågor vi får på bloggen till de olika inläggen men även all epost som skickas till oss. Det är alltid kul att få tips och höra vad andra tänkt på eller missat. Skriv gärna kommentarer och frågor direkt på bloggen så att alla andra som är inne och läser också kan ta del av dem.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Fin gran:-)

Vi kommer att stenlägga ungefär lika mycket som ni och jag undrar om ni kan ge oss en hint om vad sten och arbete kostade er?

Hälsn
Anna-Lena

Anonym sa...

God fortsättning! Vad är det med metallinredningen till Lumi-garderoben som ni inte gillar (jag missade tyvärr att titta närmare på den när vi var i Göteborg och tittade på visningshus)? Det är många beslut som ska tas, och inte lätt att tänka på allt och ha koll på vad saker kostar från olika leverantörer.

Anonym sa...

God fortsättning!
Kul att få läsa om fler som bygger Pilegården, roligt att få se hur ni har gjort. Lycka till i det nya hemmet. Vi är fortfarande superlyckliga över våran Pilegård, så här efter 5 år. Kram Susan

Unknown sa...

Hej!

Till Anna-Lena:
När det gäller stenläggningen så får man väl dela upp kostnaderna i två delar. En för material och en för arbete. För vår del gick materialet på strax under 50000 kronor. När det gäller arbetskostnaderna så är det ju en fråga om hur mycket man gör själv eller hur mycket man pressa priserna på att få någon annan att göra det. Vi har haft arbetskostnader på cirka 35000 kronor. Det är enkelt att snabbt få något som vill göra jobbet MEN det viktiga är att se till att VETA att de gör ett gott jobb. Kanske till och med betala lite mer för att få kvalite. Allt för många stenläggningar slutar med sättningar och liknande för att man inte utför arbetet ordentligt trotts att man påstår sig vara fackmän på området. När det sedan kommer till materialvalen så valde vi att lägga 60 mm plattor på hela ytan vilket kanske är något mer än vad som krävs men då finns bärighetsmarginaler där iallfall. Stenen valde vi att få levererat från STARKA då dessa påstås ha bättre kvalite på stenen är konkurenterna.

Anonym sa...

Tack:-)
Anna-Lena