fredag 7 mars 2008

"Geggamojja"

Så här ser vår trädgård ut just nu. En enda stor pöl av geggamojja! Isaac tycker det är superkul men jag och Patrik är inte riktigt lika imponerade. Som det ser ut nu går det inte att jordfräsa utan vi får kratta igenom det översta lagret i jakt på sten. Sen återstår det att se om vi behöver dränera, blanda upp jorden med sand eller om det bara är traktorn som har pressat jorden så mycket att det inte rinner igenom. Så nu blir det på gummistövlarna och håll tummarna för att det inte regnar hela helgen!


Den där gräsmattan som vi tänkte ha i sommar dröjer nog ett tag till :-)








2 kommentarer:

anette sa...

Ser ut ungefär som vår blivande trädgård. Hur vet man vad som måste göras och fixar man det själv då eller hyr man in hjälp? Jag kan inget om jordfräsning, dränering om man ska lägga på sand osv....

Hanna sa...

Man kan åka till närmsta plantskola så hjälper de en att komma i kontakt med en trädgårdsarkitekt eller dyl. Vi kommer dock att göra allt själv och har inga förkunskaper. Så vi letar fakta på nätet, läser böcker och får tips av hjälpsamma grannar! Tips till altanen har vi även fått på en av de brädgårdar vi varit för att få offert på materialet.

Sen får vi se hur det går :-)