söndag 31 augusti 2008

nytt i planen ... pool ...

Då var det ett tag sedan vi uppdaterade på bloggen igen ...


Har inte hänt så mycket sedan sist. Plankbygget är inte färdigt än. Inte för att vi inte har haft tid eller velat få det klart utan för att det nu kommit till ilte nya planer. Det är fortfarande en sida av tomten som inte har ett komplett plank ännu. Här är dock regelverket upp och det är bara trallen som saknas. Bara och bara ... tar ju ett tag att få det på plats.

Varför vi avstannat arbetet på denna sida är för att vi nu bestämt oss för att bygga pool. Något som vi hela tiden hittat massor argument för att inte göra. I sommar blev det dock för mycket och alla argument i världen vägde inte upp mot önksan att faktiskt ha en pool.

Tanken är att bygga en rektangulär pool med innermått på 4x8 meter. Invändig hörntrappa. Det är inte billigt att bygga pool och vill man fortfarande ha en ordentlig pool så får man se till att få materialet så billigt som möjligt och sedan göra arbetet själv. Så nu skall man alltså för första gången även få tillfället att bygga en pool helt själv. Kul att lära sig något nytt men med all säkerhet HUR JOBBIGT SOM HELST!

Just nu är det alltså första steget som ligget för dörren ... att gräva hålet för poolen. Skall bli ett kul projekt som kommer att ta tid ... lång tid ...

Det enda synliga just nu är markeringen för innermåtten på poolen. Så lite bilder på markeringarna blir det iallafall. Bilderna är inte tagna nyligen varför planket i bakrunden inte är så långt gånget.


Innerhörnen på poolen är utmarkerade med pinnar i gräsmattan.


Innerhörnen på poolen är utmarkerade med pinnar i gräsmattan.

2 kommentarer:

anette sa...

Vi ser fram emot att följa ert poolbygge. Vi är väldigt sugna själva, men det blir lite för dyrt om någon annan ska göra jobbet. Högintressant ämne för oss alltså.

Hanna sa...

Haha hoppas ni har tålamod ;-) Det kommer ta ett tag att spara, vill ju inte låna mer pengar än vi redan gjort :-) Så det som kommer hända nu är grävning och förhoppningsvis gjutning av plattan sen får resten vänta!