lördag 6 september 2008

grävningen för pool är påbörjad

OJ OJ OJ ... nu har det hänt saker!


Vår stackars gräsmatta ....



Jag fick börja dagen med att plocka ner två av de stolpar jag satt upp till planket samt reglarna mellan dessa. Detta för att grävmaskinen skulle kunna köra in på tomten för att gräva. Jag hade hoppats att det räckte att vidta dessa åtgärder men så blev det inte. När grävmaskinen väl skulle ta sig in på tomten visade det sig att även plintarna var i vägen för maskinen. Jaha, det var ju bara att dra upp dem med grävmaskinens hjälp.

Trotts att det regnat en hel del under natten och förmiddagen gick det bra att köra in med de tunga maskinerna utan att de fastnade eller förstörde för mycket.

Under dagens grävpass på 4 timmar hann man gräva och transportera bort cirka hälften av all massa som skall bort. Grävmaskinen är stor så det är inte den som är orsaken till att det tar så långt tid. Det är dock lastbilen som är lite mindre samt att det är en liten bit att köra till tippstället som är orsaken till att det dra ut på tiden.

Nu är det bara att hålla tummarna på att det inte tar mer än 4 timmar till att få det hela klart.

Nästa steg efter att grävningen är klar är att snabbt montera upp någon typ att stängsel eller liknande som skyddar mot och hindrar att någon eller något trillar ner i hålet. Måste hitta något bra och stabilt sätt att uppföra detta. Det finns ju risk att det kommer att vara ett tomt hål ganska länge.



1 kommentar:

anette sa...

Åh, er fina gräsmatta!! :) Får man fråga ungefär vad ni får betala för grävning och bortförsel av jorden?