måndag 8 september 2008

grävning för pool är klar ...

Efter helgens grävande har vi nu ett STORT hål i vår gräsmatta. När man tittar på det så här en dag efter grävningen oc inte sett hålet på några timmar så känns det helt enormt! Nästan skrämmande stort!

Sent igår kväll fick jag även satt upp den sista biten skyddande stängsel runt hålet. Kände att det var viktigt att få upp det så fort som möjligt inte bara för vårt eget lilla kringspringande yrväder Isaac utan även ifall något annat barn skulle vandra in på tomten.

Nu blir nästa steg att se om efter vilka möjligheter det finns för att färdigställa en grund. Har man tur kan man hitta någon som är billig och samtidigt bra man kan anlita. Alternativet är så klart att man gör hela jobbet själv om arbetskostnaderna blir för stora då det gäller att ta in någon som gör arbetet.

Tanken är att lägga en dräneringsring runt poolkanten som ansluter till en brun i vilken man ansluter en pump. Första lagret i poolbotten blir 20 cm makadam som paddas. På makadamen skall det sedan läggas 10 cm isolering för att sedan toppas med 10 cm gjuten betongplatta.

Alltså ... fram med ficklampan och ge sig ut och leta alternativ ...



2 kommentarer:

Familjen Eriksson sa...

Inte så snyggt just nu kanske, men tänk vad ni ska njuta nästa sommar.
Avundsjuk!

Kram
Maria

Kim sa...

Kul med en pool, både för er och lille Isaac - drömde jag själv om ofta som barn iaf :)