måndag 4 augusti 2008

Två av tre

Rummet blev inte sorterat och städat i helgen. Jag började plocka lite men insåg snabbt att det mesta faktiskt var Patriks saker! Det är inte helt lätt att sortera någon annan grejer, ska gamla kompendium från skolan sparas eller kastas? O alla dessa kablar! Har vi verkligen behov av typ tusen stycken? Bara för att nämna något :o) Så det får bli ett gemensamt projekt, än så länge har vi ju faktiskt ingen användning för detta rum!

Däremot blev garderoberna fixade! 60 nya hål blev borrade i garderoberna men det gick faktiskt ganska fort. Sen tar allt lite längre tid när man har en hjälpsam tvååring som gärna också sitter med inne i garderoben! Lite småtrångt men mysigt :o)
Garderobsdörren längst in i Isaacs rum går inte att öppna helt eftersom där sitter ett element bakom så där blev det istället dubbla hängare i den garderoben.

Den andra fick istället hyllplan hela vägen upp.

I "rummet som blev över" valde jag att göra likadant i båda garderoberna. Ska bara köpa till hyllplan att ha ovanför översta korgarna.

Patrik har blivit "plankproffs" och byggde planket/staket på en dag! Även han fick hjälp av en byggar bob- sjungande Isaac :"Pappa bygger bäst!" Och det gör han verkligen! Här valde vi dock att slå ner metallplintar istället för att gräva. Dels är det bara 80cm högt och behöver inte ta så mycket vind. Sen är det inte tänkt som en permanent lösning utan ska stå där så länge barnen är små. Efter det får vi se.

En kompromiss: Jag vill ha planket framme vi husets början och Patrik vid husets slut eller mellan fönstrena på gavel. Så det fick bli mellan fönstren.
Och som ni kan se har vi inte vattnat gräsmattan nu när det har varit så varmt! :-O

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Bra idé att fylla garderoberna med IKEA inredning. Jag har sett priserna hos HTH och det blir ju inte aktuellt att köpa till något från dem.

Har ni inredning i kökslådorna från HTH? Jag kollade lite på IKEA senast och frågan är om deras system för indelning av lådor (typ grå avdelare i plast) funkar vad gäller måtten. Vi har kompisar som har fått det att funka med andra köksmärken.

Vi ska börja kika efter ytterbelysning. Funderar på två lampor på framsidan på vardera sida om fönstrerna, likaså på baksidan vid sidan om dörrarna och sedan vid garagets dörrar. Vi ska också förbereda för belysning från underslagen och neråt.

Hur har ni satt belysningen på ert hus? Jag har kikat bland gamla inlägg (de finns en hel del att kika genom:-) men inte hittat någon bild med de uppsatta.

Vi har haft möte vid huset. Gick SÅ otroligt bra. De har backat på alla punkter vi har påpekat och nu så är det lösningar som gäller och vi fick dessutom genom på vilket sätt vi ville lösa allt på. Vi var på särdeles gott humör efteråt och ser nu fram emot en betydligt lugnare höst!

Ha en riktigt skön helg!!

Hälsningar
Anna

Hanna sa...

Hej Anna!

Vad roligt att mötet gick bra!!! En lugnare höst kan ju vara bra med tanke på vad ni har framför er :o)

Kanke inte har några bilder på belysningen (?) får väl ta o fixa det då ;o)