tisdag 18 december 2007

stenläggningen är klar

Då har jag äntligen fått en stund över för att skriva några rader och visa lite bilder på den nu färdiga stenläggningen.

Det gick verkligen undan! De kom på en onsdag klockan 09.00 och åkte nöjda och klara hem på fredagen klockan 16.00. Under första dagen var de tre man på plats och de två andra dagarna var de fyra stycken.

150 kvadratmeter marksten, 50 löpmeter murblock, nästan 30 ton stenmjöl och 20 timmar efter ankomst var allt klart.











8 kommentarer:

Kim sa...

Tjusigt! Vi får ta och passera förbi i helgen och titta på det i verkligheten, var ett par veckor sedan vi besökte vår tomt så det är dags...

Törs man fråga vad en stensättning som det här gick lös på?

Anonym sa...

Hej!

Vi beställde vårt Pilegården igår! Inflyttning hösten 2008. Nu har vi börjat att försöka budgetera "allt annat". Jag är också väldigt nyfiken på ungefär vad sten och arbete kostade för er stenläggning.

Hälsningar Anna-Lena

Unknown sa...

Hej!

Till Anna-Lena och Kim:
När det gäller stenläggningen så får man väl dela upp kostnaderna i två delar. En för material och en för arbete. För vår del gick materialet på strax under 50000 kronor. När det gäller arbetskostnaderna så är det ju en fråga om hur mycket man gör själv eller hur mycket man pressa priserna på att få någon annan att göra det. Vi har haft arbetskostnader på cirka 35000 kronor. Det är enkelt att snabbt få något som vill göra jobbet MEN det viktiga är att se till att VETA att de gör ett gott jobb. Kanske till och med betala lite mer för att få kvalite. Allt för många stenläggningar slutar med sättningar och liknande för att man inte utför arbetet ordentligt trotts att man påstår sig vara fackmän på området. När det sedan kommer till materialvalen så valde vi att lägga 60 mm plattor på hela ytan vilket kanske är något mer än vad som krävs men då finns bärighetsmarginaler där iallfall. Stenen valde vi att få levererat från STARKA då dessa påstås ha bättre kvalite på stenen är konkurenterna.

Anonym sa...

Hej..
Vi har en fråga angående eran stenläggning i o med att vi står för en likadan situation=)
Vilka gjorde jobbet för er?? är de att rekomendera?
Hur många m2 sten blev det?
Mvh
Kristoffer

Unknown sa...

Hej Kristoffer,

Vi hade en firma som heter Bergmans Plattläggning från Höllviken. De var bra och snabba. De gjorde arbetet på 20 arbetstimmar.

Totalt slutatde vi på en materialåtgång på 150 kvadratmeter marksten, 50 löpmeter murblock, nästan 30 ton stenmjöl.

Bor ni i Kävlinge?

Anonym sa...

Hej Patrik!
Vi bygger hus i furulund=) Hus Aria.

Så nu sitter vi här o försöker få lite inspiration=) Vi har inflyttning V10 så det bär av med stormsteg!! Roligt o spännande på en o samma gång.

God Jul o Gott Nytt år
Mvh
Kristoffer o Cecilia

Unknown sa...

hmmm men om ni bor så nära så borde ni åka och titta i vårt område vad ni tycker om arbetet som man har gjort då det kommer till stenläggning. Många av anläggninsarbetena i vårt område har gjorts av samma gubbar. Om ni tycker att de gjort ett bra jobb så borde ni försöka jaga tag i deras nummer. De är billiga som jag uppfattat det. Utgår från att de kommer ta upp arbetet i vårt område igen till våren. Där är fortfarande hus som inte är klara med anläggningsarbetet än.

Anonym sa...

Hej..
vi tackar o bugar för tipsen=)
Mvh
Kristoffer o Cecilia