tisdag 11 december 2007

stenläggning

Jaha då var det idag klockan 09.00 som platsättaren skulle ha kommit för att börja med all stenläggning på tomten. Men tyvärr ringde han en timme innan de skulle vara här och sa att de hade problem med transport av maskiner. Tydligen hade en lastbil rasat som skulle transportera hit bland annat en bobcat. Så det hela har blivit uppskjutet ett dygn. Så imorgon klockan 09.00 hoppas jag att det hela kan ta fart. Skall bli underbart att få stenen på plats nu innan det blir för kallt.

Efter att ha mätt upp alla ytor som skall stenläggas samt planerat vilka typer av sten som skall ligga var har vi nu fått ett fast pris. Efter att ha frågat runt lite så tror jag att vi har fått ett bra pris.


Skiss för stenläggning


Tanken är att vi på mestadelen av ytorna skall lägga en ljusgrå byasten. Dessa ljusgrå ytor skall sedan ramas något av en mörkare grå byasten. På skissen ovan kan man se hur vi tänkt att detta skulle se ut. Längs tomten ut mot gatan är det tänkt att det skall stå en mur av mörkgrå byasten murblock. Denna mur skall vara 3 stenar hög vilket resulterar i en höjd på ca 40 cm. Vid huvudentrén samt grovköksingången kommer ett trappsteg att bygga. Detta av mörkgrå murblock som kant och ljusgrått innanmäte. Stenen vi kommar att använda oss av levereras av STARKA.

På skissen ser man även var vi tänkt att placera planteringsytor, en på framsidan av huset och en på sidan av carporten.

I framtiden är det sedan tänkt att gräsmattan kommer att fortsätta från baksidan runt om huset och fram till första fönstret bredvid huvudentrén där stenytorna tar vid.

Inga kommentarer: