torsdag 4 oktober 2007

betongbord ...

Nu kokar det verkligen av händelser ute i huset. Nu när plattsättningen är i princip färdig börjar det ju se ut som ett hem. Jag var ute i huset senast i tisdags för att se vad som hänt. Då hade de nyligen fogat all kakel och klinkers. Trappan hade också levererats. Den låg i ett stort jätte paket på golvet i hallen. Hoppas de fått upp den och kanske om man har tur hunnit börja med golvläggning nästa gång man kommer ut. Kanske skall vi ut idag om jag kan övertala Hanna. Hon slutar tidigt idag .... annars får det bli imorgon.

Det börjar verkligen bli tid nu att lägga beställningar på soffor och bord mm som man vill ha till inflyttning. Det kan ju ta veckor att få möbler levererat. Vi har också tagit tag i Hannas önskemål om ett soffbord i betong till nedanvåningen. Vi har letat ett bra tag efter någon som gjuter betongbord och till slut hittade vi ett företag som heter BetongDesign i Stockholm. När vi väl kontaktat dem så visade det sig att de hade produktionen i Kävlinge. Vilken slump! Fördelen med detta är ju att frakten blir ju mycket billigare och man kan titta på prover innan man beställer. Vi var för inte så många dagar sedan ute och tittade på lite prover och har nu en idé om vad det är vi vill ha. Dock har vi önskemålet om att en möbelsnickare skall designa och bygga underredet i ek istället för det som är standard hos betongdesign. Där är underredet gjort i borstat stål.
Standard bord från BetongDesign.

En av inspirationskällorna till betongbordet har nog varit tv-programmet Roomservice. I ett av avsnitten i detta program inredde man med ett betongbord. Betongskivan gjöts och levererades av företaget BetongDesign och de hantverkare vi talade med om vårt bord. Vi väntar nu på en offert sen får vi se hur leveranstiderna ser ut.
Betongborden som användes i Roomservice Säsong 11 avsnitt 5.

Inga kommentarer: