måndag 3 september 2007

första bilderna från insidan

Idag ringde jag byggledaren och berättade för honom att vi noterat att man monterat vattenutkastaren fel. På framsidan av huset istället för på fasaden mot carporten. Byggledaren rinde då runt direkt och såg till så allt blev rätt igen. För säkerhets skull bokade vi ett möte ute på byggplatsen för att kontrollera om något annat blivit fel. Det mest troliga var nämligen att de satt med förlegade ritningar ute på bygget. Så några timmar efter vårt telefon samtal träffades vi och då hade de redan tagit bort vattenkastaren och isolerat om. Mycket snabba ryck. Stort plus till byggledaren. Men väl ute vid huset såg vi att den dusch vi valt att plocka bort i badrummet på ovanvåningen var på gång att förberedas. Med andra ord de hade redan gjort klart för golvbrunn och rör för vattnet. Men även detta ordnade sig och skall plockas bort. Nu är alltså allt som det skall. Skönt!

När man ändå var och traskade runt i huset passade man ju på att titta på allt annat också. Och några bilder fick man ju ta också. Hanna var inte med idag. Hon jobbade sin första arbetsdag efter att ha varit mammaledig. Nu är det min tur att vara pappaledig. Trevligt. Och nu kan man vara ute vid huset titt som tätt och se hur allt fortskrider.

Det var verkligen härligt att gå om kring i huset och se hur stora ytorna kommer bli och hur ljuset kommer in från alla håll och kanter.

Idag var det verklingen full aktivitet. Man byggde på carporten, drog el, VVS arbeten och fasad arbeten. Då fick man ju också tillfälle att tala med alla hantverkare vilket var trevligt.

Nu väntar vi på att målaren skall höra av sig imorgon med en offert. Vi har ju slopat alla tapeter och kommer troligtvis måla alla väggar. Istället för tapet kommer vi att lägga microlit väv på alla ytor. Utseendemässigt kommer det i princip att se ut som putsade väggar.

Inga kommentarer: