måndag 3 november 2008

En blivande Picasso eller när mamma vänder ryggen till

Vi har upptäckt en liten konstnär i vår familj.Det måste ha hoppat en generation eller två för varken Patrik eller jag har någon konstnärlig ådra. I fredags satt Isaac och målade på sitt rum, han satt jättefint så jag tänkte passa på att få på mig lite kläder så vi kunde åka iväg och handla efteråt. Det tog max 2 minuter sen kom en överlycklig Isaac ”mamma, titta!” På förskolan har de arbetat med katter och bl.a. blivit målade som en katt med vattenfärg. Isaac gjorde precis som fröken fast med blå tuschpenna istället!! Tuschfärgen gick inte helt bort så med blå näsa och något som skulle föreställa morrhår fick vi åka iväg och handla.

I lördags satt vi och målade med fingerfärg och Isaac satt i 45 minuter och målade. Till slut var det jag som tröttnade och försökte locka med annat. Trodde i min enfald att nu var nog målarbehovet mättat men ack så fel man kan ha! Igår beslöt sig Isaac för att dekorera om dörren till sitt rum. Denna gången hade han som tur var bara kritor! Trodde vi hade satt kritorna tillräckligt högt upp men tji fick vi :)

5 kommentarer:

Kim sa...

Väldigt dekorativt. Ni avser behålla konstverket på plats antar jag? :)

Anonym sa...

Jag känner igen det där med att måla sig som en katt i ansiktet. Albin tog dock bara vattenfärg.
Än sålänge har väggar och dörrar klarat sig men det är väl bara en tidsfråga tills även vi har målade och "stylade" dörrar.
Stinsenbarnen är kreativa helt enkelt:-)
//Sara Kornvägen 21

Anonym sa...

Hörde om eran Piccaso när Magnus ringde:-) Fin blogg ni har...

Kramar kusin Ida, Ossian och Patrik

Hanna sa...

Kim: Tyvärr sparades inte denna målningen ;o)

Sara: Visst är de kreativa! Gäller att verkligen hålla koll om man tycker om vita dörrar :D

Anonym sa...

Hej på er!

Vi skojade i helgen om att behålla all skyddsfilm som sitter på köksskåp och garderober. Kanske får sluta skoja om det och verkligen behålla plasten:-) Det dröjer inte länge förrän Elin är lika stor som Isaac och ritar...

Vi fick nycklarna i torsdags och i helgen satte vi igång med väggar och tak. Ovanvåningen är i stort sett färdigspacklad nu. Mycket jobb! Men kul!

För övrigt så är det nu "bara" ett eluttag som är felkopplat i spegelspkåpet i badrummet nere. Det ska fixas till inom kort.

Jag har börjat kolla efter inredning till garderoberna eftersom det verkligen är pyttelite som ingår. Kommer ni ihåg vilken sort ni köpte på IKEA? Det finns flera varianter och frågan är vilken som passar bäst.

Puh...vilket jobb ni har med poolen!

Kolla in huset på http://www.myresjohus.se/Har-finns-vi/Lokala-kontor/Kristianstad/Hus-vi-byggt-i-Kristianstad/Pilegarden.aspx

Hälsningar
Anna