onsdag 12 november 2008

Nya dörrar

Efter att ha bott i huset ett tag har vi upptäckt småsaker som vi inte la märke till vid besiktningen. En sak som störde Patrik var att kyl och frysdörrarna gick inåt på vardera sida om displayerna. Vi trodde att det var emballaget som gjort märkena och att det inte fanns något att göra men efter ett tag (nästan ett år :)) fick i alla fall Patrik tummen ur och ringde till Siemens. De bokade in en tid för att, vad vi trodde, komma och kolla på dörrarna.

När siemensmannen ringde på frågade han: "var det ni som skulle ha nya dörrar?" Lite ställd sa jag att vi skulle ha någon som kom och tittade på våra. "Det är lika bra att byta direkt, för ni vill väl ha nya?" tyckte siemensmannen. Han kom in och på en halvtimme hade vi fått nya dörrar på både kylen och frysen. Det var inget snack om saken. Tydligen så är det ett vanligt fel (som nu ska vara åtgärdat) som har att göra med hur de packat isoleringen och det syns extra tydligt på rostfritt och aluminium. Enligt siemensmannen var det bara estetiskt och påverkade inte kyl/frysfunktionen men de byter ut sådana dörrar ändå. Snacka om service! Och skulle det trots den nya isoleringspackningen uppstå igen så var det bara att ringa!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Känner igen detdär, vi har också byggt nytt hus och jag tycker fortfarande efter 1½ år att vi hittar saker som vi inte sett innan men som stör oss på nu.
Tur det snart är 2 års besiktningen så vikan ta upp det vi hittat och förhoppningsvis få det ordnat.

Ha en bra dag

Anonym sa...

"kyl och frysdörrarna gick inåt på vardera sida om displayerna"
Var det bucklor i dörren?

ANtar att felet var fixat innan vi fick våra då jag trots att jag kollat på vår kyl/frys inte kan se detta.

Unknown sa...

Hej Johan,

Nja det är inte direkt bucklor. De är heller inte helt lätta att se men i rätt ljus från rätt vinkel så ser man att plåten är något unsjunken på båda sidorna om displayen.

Det är mycket möjligt att ni inte fått dörrar med denna defekt. Man har tydligen ändrat tillvägagångsättet för hur man fyller dörren med isolering vilken löser de tidigare problemen. Mne även om ni skulle fått det byter de snabbt och enkelt ut dem till er den dagen ni eventuellt skulle upptäcka det.

Köksbänkar sa...

Härligt när man får så bra service.