söndag 26 augusti 2007

plank ...

Ett ställningstagande som alla nybyggare ställs framför är valet mellan staket, plank eller häck. Även vi har ju funderat en hel del på vad som skulle passa oss och vilka fördelar och nackdelar som följer de olika alternativen.
Vi har bestämt oss för att sätta upp ett plank runt hela tomten. En lösning som efter en genomgång av fördelar, nackdelar och utseende passar oss perfekt. Vi kommer att sätta ett plank runt tomten på 170-180 cm. På sidorna av tomten/huset kommer det höga planket att på något lämpligt sätt avta i höjd ut mot gatan och gå ner på en höjd om cirka 100 cm.

På framsidan av huset kommer vi troligtvis sätta en låg mur av stenblock.

Efter att ha studerat en hel del plank så tror vi att vi kommit fram till hur vill att vårt skall se ut. Det finns en hel massa plank som är super snygga och det får man sedan väga mot den ekonomiska biten. Vi har hur som helst kommit fram till en mycket enkel design som känns både simpel och tidlös.


På bilderna nedan kan man se hur planket ser ut. På bilderna kan man även se hur det höga planket blir lägre ut mot gatan precis som vi tänkt. Sen vet vi inte säkert om övergången från högplank till lågplank skall utföras som på bilderna.
På bilderna kan man även se hur vi eventuellt har tänkt att vår tomtavgränsning ut mot gatan skall se ut. En enkel mur med stenblock.


Inga kommentarer: