fredag 20 juli 2007

lite nyheter ... men väldigt få :-(

Efter en liten titt på byggplatsen igår kan man nu bara sorgset konstatera att inte så mycket hade hänt sedan sist. Trist ...

Några detaljer till hade trillat på plats på kuporna. Nu ser de mer eller mindre ut som de skall bortsett från att de inte är målade.

Bild på kupan ut mot gatan.


Bild på kupan in mot trädgården.


Vi passade även på att ta några bilder genom fönstret på andra våningen. Blir en riktigt trevlig skillnad med kuporna.

Vi har även börjat att fundera på att sätta upp markis på uteplatsen. Tanken är ju att vi skall ha ett trädäck på baksidan som skall gå i princip längs hela huset och bygga cirka 3-4 meter djupt ut från huset. Det är här markisen skall sitta. Vi har dock inte ännu bestämt oss för var och hur mycket markis vi skall sätta upp. Men något vi genast insåg är att vi snarast måste meddela byggarna om att vi troligtvis måste förstärka fasaden vid de punkter där markisen skall förankras.

Avslutningsvis tog vi även en bild på den utsikt vi kommer att ha från fönsterna på andra våningen ut mot gatan.

3 kommentarer:

Jennie sa...

Hej!

Fint det ser ut.

Vi tänker bygga trädäck längs hela långsidan på huset (alltså hela baksidan ;)) och bredden kommer vara ca 3,6 m. Vi har diskuterat markis men har inte bestämmt oss än. Christian blev lite förstörd när han läste om er tänkta förstärkning, det har inte vi skänkt en tanke på :O Jag har sett någon enfärgad grå som jag tyckte var jättesnyggo. Jag vill även ha någon form av markis på kortsidornas fönster. Vi får så himla varmt i vårt sovrum när solen stått på hela dagen.

Ta hand om er & hälsa Hanna :-)

Anonym sa...

Semestertider kan vara jobbiga märker jag... :)

Trädäck på baksidan med markis på lämplig plats låter bra, det funderar jag & Jenny på med. Har tittat på en del fina markiser på Moogio.se, det svåra för oss är att välja någonting så här långt i förväg, svårt att föreställa sig helhetsbilden.

Unknown sa...

Till Jennie och Christian:
"Christian blev lite förstörd när han läste om er tänkta förstärkning"

Kanske är det så att man faktiskt kan montera markisen i utstickaren. Då monteras den ju i trä. Har sett det göras på någon bild på skanskfonstermiljo.se. Skall bli mycket intressant att se hur ert trädäck blir. Vi verkar ha samma ide om storlek och så. Sen får man ju se hur man skall lägga brädorna.