fredag 27 juli 2007

klinker på nedanvåningen

Nu har vi äntligen kommit en liten bit på vägen när det gäller planeringen för kakel och klinker. Det är inte lätt att bestämma sig det är en sak som är säker. Jag vet inte hur många gånger vi varit ute och besökt de olika kakelvaruhusen för att få inspiration.

Vi har mer eller mindre till 80% bestämt vilken platta vi skall ha på halva nedanvåningen (kök, hall, grovkök). Finns chans att vi istället väljer en ljusare platta. På resterande halvan kommer det ligga parkett.


Klinkerplatta Niagara Fall (Matt) som är tänkt att ligga på nedanvåningen.

Exakt hur det kommer att bli i badrummen är ännu inte helt klart men vi har kommit en bra bit på vägen. Som det ser ut nu kommer badrummet på ovanvåningen kaklas med stora rektangulära vita plattor. Dessa kommmer att brytas av med matt vit/grön glasmosaik. På nedanvåningen kommer samma vita platta som skall sättas på ovanvåningen att användas. Denna kommer sen att brytas av med en matt grå glasmosaik. Den grå glasmosaiken kommer nog gå rätt bra ihop med den duschvägg vi valt på nedanvåningen. Då glaset i denna är mörktonat.

På golven i båda badrummen kommer vi lägga en mindre vit matt platta.

Sen återstår även äventyret att välja var vi skall kakla i köket samt med vilken platta.

Inga kommentarer: