fredag 15 juni 2007

Första inlägget ...


Efter inspiration från andra husbyggare startar vi, Patrik, Hanna och lille Isaac, upp en egen blogg för att dokumentera lite om vårt eget husbygge.

Vi bygger en 1,5 plans villa på området Gryet i Kävlinge. Husmodellen heter Pilegården. Detta är en husmodell som levereras av Myresjöhus.

Bilden i detta inlägg är tagen från Myresjöhus hemsida. Det var en av de första bilderna vi såg på detta hus.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Satt och skulle kolla lite angående Nibe 360P och hittade er blogg. Fantastiskt arbete med att bygga hus och även prestera en blogg. Impad=)
Funderar över er uppfattning om ljudnivå från värmepumpen? Skulle vara bra att få lite info hur ni upplever ljudnivån så här åren efter inflyttning?
Ha ett bra 2010 och på återhörande.
//Anders

Unknown sa...

Hej Anders,

Tackar för beröm!

Ljudnivån när det kommer till värmepumpen känner jag är mer eller mindre obefintlig. Men ovan på skåpet står någon form av förlängning på skåpet i plåt precis som resterande skåpet. Om denna inte står rätt eller är rätt placerad kan den ge upphov till vibrationer i plåten vilket hörs. Detta är irriterande. Men sätter man bara den rätt eller sätter möbeltassarpå lämpligt ställe så låter det inget alls.

Summerat kan jag alltså säga att pumpen i sig låter i princip inget men vibrationer kan uppstå i pumpens hölje/skåp vilket irriterar.

Anonym sa...

Hej igen Patrik. Bra med snabba kommentarer. Tack för den. Skall ringa en serviceman/kvinna att se över vår pump. Stort tack för ditt stöd och tips i detta. Apropå... fungerar poolen även vid "vinter"? Läste om ert pooltak så då antar jag att det skulle gå att bada även nu?

Unknown sa...

Hej Anders,

Ja det går faktiskt att köra den på vintern också men det blir ju _lite_ dyrare :-)

Har läst om de som kör några veckor på vintern iallafall. Som under sportlov eller julledighet. Allt för barnens skull.